Få opp farten ! Lev livligere

Framtid av helseomsorg skaper miljø endring

07.01.202015:47 Renate

Studie finner vegetarianere lever lenger

Folk som spiser et vegetarisk kosthold lever lenger enn de som spiser kjøtt.

Studien, publiziert i Internal Medicine journal of the American Medical Association.

Finansiert av enhetsstatene`nasjonale institutter for helse.

"Som en generell regel, jo sunnere kostholdet ditt, jo lenger vil du leve ".

Men det handler ikke bare om hvor lenge du lever, men hvor godt du lever. Forskningen viser nå at du kan opprettholde en bedre livskvalitet lenger inn i alderdommen ved å følge noen enkle helse-prinsipper.

Ulike typer vegetarisk kosthold kan være gunstig for å redusere dødsrisikoen sammenlignet med ikke-vegetariske dietter. Forskningen ble hjulpet av å studere subjekter som har lave alkohol nivåer og tobakk bruk.

"Rundt oss ser vi et stort utbrudd av livsstilsrelaterte problemer som diabetes, høyt blodtrykk, overvekt og den resulterende økte risikoen for hjerte-kar-sykdommer og kreftformer." Så mange av disse problemene kan være preventertg eller unngås til mye senere i livet" .

Forskere fant at helsemessige fordeler var enda gunstigere for menn. Det ble uklart hvorfor kvinner ble mindre påvirket av et vegetarisk kosthold. Fremtidig forskning vil undersøke kjønnsspesifikke reaksjoner på visse matvarer.

For ca. 150 år siden hadde vi en klar avveining at vegetarisk kosthold med hovedvekt på plantebaserte matvarer med minimal prosessering og emballasje er den optimale ernærings-metoden.

Mange religions-kulturer har lenge gått inn for et vegetarisk kosthold, f.eks. Buddhismen. De produserer en undersøkelse om fordelene med vegetarisk diett, og oppdager at slik diett faktisk inneholdt tilstrekkelig protein, blant andre fordeler.

I 2008 skrev forfatteren Dan Buettner mye om helse-prinsippene til vegetarianere og om lengre, sunnere livs spaner. Det er klart at helse vår førte til en tilsvarende fordel for de som har tatt i bruk vegetarisk ernæring.

Lev livligere. Regelmessig fysisk aktivitet øker energinivået - når vi regelmessig bruker energi kroppen vår lærer å utnytte mer av den. For det andre hjelper trening å håndtere stress og produserer "FEELGOOD" kjemikalier i hjernen din. Regelmessig fysisk aktivitet kan derfor ikke bare legge år til livet ditt, det gir også liv til årene.

Live slankere - Vanlig fysisk aktivitet er en integrert del av løsningen på fedmeepidemien. Trening er spesielt bra for vekttap vedlikehold, fordi når du kommer til vane, vil kroppen og hjernen din ha mer av det.

Det blir en selvforsvarene atferd (i motsetning til kalori begrensende dietter som er notorisk vanskelig å opprettholde). Studier av suksesshistorier for vekttap viser at regelmessig fysisk aktivitet er nøkkelen.

Hvis du vil leve lenger, livligere og slankere, er det på tide å komme i bevegelse !.

gresskar suppe
lefseroll med ris og tomat
brød bakt med arktisk urter
arktisk urteblanding for baking, steking, matlaging