Mikroorganismer - Deres eksistens er vår eksistens

Livsprinsippet vises her i perfeksjon: det en mikroorganisme trenger, skilles ut av de andre. Dermed støtter de effektive mikroorganismer hverandre gjensidig (synergistisk).

28.10.201911:25 Renate

Hvorfor?, ganske enkelt våre naturlige mikroorganismer i mage og tarm trenger næring for å gjøre jobben sin. Bruk i kosttilskudd, f.eks. for rensing. For gjæring av mat. Disse er spesielt verdifulle fordi de danner vitaminer og enzymer som kan ha en antioksidant effekt. Den interne bruken kan bidra til å forbedre naturlige metabolske prosesser, som er vaklet av livsstilen og ytre påvirkninger. Dermed gir effektive mikroorganismer en viktig tjeneste for kropp og sjel.

Definisjon mikroorganismer

Begrepet kan defineres som følger: En mikroorganisme er en organisme hvis observasjon krever et mikroskop. Det er imidlertid noen få unntak: gigantiske organismer som spesielle bakterier eller encellede eukaryoter og mikroalger, som er synlige for det blotte øye. Det er en såkalt symbiose. Begrepet beskriver sameksistensen av levende vesener av forskjellige arter til gjensidig nytte, så å si, en vinn-vinn-situasjon. Det menneskelige mikrobiomet påvirker immunforsvaret, stoffskiftet og hormonelle systemet vårt. Hos mennesker blir fordøyelseskanalen, huden, nesen og skjeden kolonisert av mikroorganismer. Bare hjernen, lungen, bukhulen, blæren og blodet er sterile.

Så det er åpenbart at vi ønsker å bevare de commensal mikroorganismer så godt som mulig og minimere antall opportunistiske mikroorganismer, slik at det ikke oppstår patogener.

mage

Før maten kommer inn i tarmen, der 99% av bakteriene som koloniserer oss, lagres den i magen og spaltes til en masse. I motsetning til den alkaliske orale floraen er den sur her, pH for magesyre er mellom 1 og 1,5. Dette miljøet er optimalt for å bryte ned proteiner og ødelegge bakterier

tarmen

Grøten blir gitt av magen til tynntarmen, der relativt få mikroorganismer er bosatt. Etter at makroernæringsstoffer og mikronæringsstoffer er blitt frigjort i menneskets blod via tarmen villi, frigjøres ufordøyelige karbohydrater (fiber), vann, elektrolytter og avfallsstoffer videre til tykktarmen.

I tarmen, spesielt i tykktarmen, er det et stort antall mikroorganismer som utfører mange viktige oppgaver for oss: De produserer forskjellige B-vitaminer, for eksempel vitamin K2, er involvert i sukkeropptak, forsyner tarmslimhinnen med næringsstoffer og produserer kortkjedede fettsyrer. I tillegg stimulerer de tarmens peristaltikk, som bringer matgrøten i bevegelse og hjelper til med nedbrytningen av matkomponentene og deres ufordøyelige matfibre.

For at de gunstige tarmboerne skal gjøre jobben sin for oss, må de få riktig fôr: Spesielt for tarmen vår ufordøyelige karbohydrater holder tarmbakteriene i live. Disse er også kjent under det navnet fiber. Det vitenskapelige uttrykket prebiotika er noe mer omfattende og betyr ikke-fordøyelige matingredienser som fungerer som mat for mikroorganismer i fordøyelseskanalen.

Grønnsaker og frukt inneholder fiber, men også korn, frø og nøtter. Tarmboerne liker spesielt urter og fermentert mat.

Lagring av kroppsfett og helse avhenger av et sunt mikrobiom

Forskere har funnet ut at forskjellige bakterier påvirker kroppsvekten vår. Dermed kunne man tydelig oppdage en overbefolkning av Fimicutes-stammer hos overvektige. Denne tilstanden ser ut til å føre til at mer karbohydrater blir fordøyd og absorbert enn vanlig. Som motstander av Firmicutes inkluderer Bacteroidetes, som er relatert til redusert lagring av kroppsfett. Ettersom tarmbakteriene er involvert i produksjonen av fettceller i en sunn tarmslimhinne, som allerede nevnt, er deres relevans for helsen vår åpenbar: Tarmslimhinnen vår må være intakt, slik at bare det kommer inn i systemet vårt, som er bra for oss. Hvis overflaten på tarmen er skadet, kommer stoffer inn i blodomløpet og vevene, noe som skader oss og fører til betennelse.

Konklusjon

Kroppen vår er et komplekst, økologisk system. Det kan ikke betraktes som et vesen som bare består av menneskelige kroppsceller. Snarere er det en symbiose mellom mikroorganismer og den menneskelige organismen. Helsen vår avhenger av at mikroorganismene er i en sunn tilstand av balanse. Til det må vi mate oss riktig. En viktig faktor her er å bruke sukker veldig sparsomt og konsumere rikelig med grønnsaker og nok væske i form av vann. 

Helbredende effekter av natur på kropp og sjel:

Derfor anbefaler jeg Peak Power. Hver dag tar jeg et boost med Peak Power i frokostblandingen min.

 Helbredende effekter av naturen på mikroorganismer, kropp og sjel
Helbredende effekter av urtene
naturlig mat
vegetarisk mat
friske urter
tørkede pulveriserte urter Peak Power