Mer enn bare te

Uansett hva du foretrekker, vil vi at du skal kunne nyte et velsmakende, sunne drikker laget av gode norske ingredienser.

13.04.202110:42 Renate

Arktisk Matcha vårt - nordiske te profil - 

Matcha er finmalt pulver av bladene fra helsebringende urter fra Misvær. Ingen andre ting blir tilført pulveret. Fordi hele helsebringende urter brukes i matcha, er innholdet av de sunne stoffene mye høyere enn i vanlig te. I motsetning til vanlig te, skal den ikke trekke i vann, men røres ut og drikk. 

Katekiner i arctic matcha te kan lindre eller forhindre plager som betennelser, leddslitasje og celleforandringer, antialdrende, kolesterolsenkende og avgiftende i tillegg til å være stressreduserende og energiøkende.

Katekiner (Tannin) Catechiner, også kalt Tannin, er et bioflavonoid som har både antivirale og antioksidantegenskaper.

Grønn te er kjent for sine anti-kreft og anti-inflammatoriske egenskaper. Blant de biologisk aktive forbindelsene i grønn te, er de viktigste antioksidant midlene katekiner.

Nyere vitenskapelig forskning indikerer at antallet og tilstedeværelsen av karakteristiske strukturelle grupper har stor innvirkning på antioksidant aktiviteten til katekiner.

Den beste kilden til disse forbindelsene er ufermentert grønn te.

Katekiner inkluderer: epicatechin, epigallocatechin, epicatechin gallate og epigallocatechin gallate.

Den siste av disse har det mest potente anti inflammatoriske og antikreftpotensialet.

Spesielt er katekiner av grønn te mye beskrevet for å være effektive i forebygging av lungekreft, brystkreft, spiserørskreft, magekreft, leverkreft og prostatakreft. Det må tydelig understrekes at grønn te så vel som katekoler av grønn te ikke kan erstatte standard kjemoterapi. Ikke desto mindre kan deres gunstige effekter støtte standard antikrefttilnærming.

Katekiner har også mange positive kolesterolsenkende effekter. Det hjelper til med å fjerne blokkerte årer og arterier, slik at blodet ditt kan flyte jevnere.

Noen studier viser at Katekiner kan bidra til å forhindre slag, hjerteinfarkt, blodpropp og til og med hjertesykdom.

Utrolig nok beskytter katekiner også hele kroppen mot oksidativ skade på grunn av frie radikaler og andre giftstoffer i miljøet vårt. Teblader lager katekiner for å beskytte seg mot ultrafiolette stråler. Så selv om al-teer inneholder katekiner, har de som vokser i fullt sollys, som arktisk grønn te, mest katekiner.

Positive effekter av grønn te

Følgende er en liste over de gunstige effektene av Katekin:

Fjerning av frie radikaler (aktivert oksygen). Frie radikaler øker ved overeksponering for ultrafiolette stråler, aldring, røyking og for mye alkohol-drikking.

Hvis du ønsker å fjerne frie radikaler som er skapt i kroppen din, kan du gjøre dette ved å innta mat som har sterke antioksidantegenskaper. Katekin og vitamin C er velkjente antioksidanter.

Redusere kolesterol: For mye kolesterol er kjent for å forårsake arteriosklerose, hjerteinfarkt (hjerteinfarkt) og hjerneinfarkt (slag). Men ikke alt kolesterol er dårlig eller usunt. LDL-kolesterol er dårlig og HDL-kolesterol er bra. For mye LDL-kolesterol kan føre til at celler i kroppen oksiderer og forårsaker åreforkalkning. Katekin, som finnes i grønn te, blokkerer dannelsen av dårlig LDL-kolesterol og er derfor nyttig for å forhindre arteriosklerose.

Redusere fett:  Mange studier har vist at inntak av katekiner fremmer sunt energiforbruk i kroppen til mennesker og dyr – og reduserer fett i kroppen og fordøyelsessystemet og virker for å fremme fettmetabolismen.

Katekiner har sterke antibakterielle effekter på bakterier. Det har til og med vist seg å ha effekten av bakterier som forårsaker infeksjoner. - så Katekine er gunstig for å avverge infeksjon og sykdom på denne måten også.

Antiviral: studier har vist at katekiner også kan forhindre virusinfeksjoner. Gurgling med grønn te har vist seg å forhindre influensa og forkjølelse og hjelper også til å lindre symptomer på influensa og forkjølelse som sår hals, hoste og tett nese.

Munnpleie: Katekiner er en effektiv te-middel. En kopp te etter et måltid forhindrer vekst av bakterier, som forårsaker periodontal sykdom og dårlig ånde. Forebygging for å forhindre tannhuler er effektivt f.eks. katekiner hindrer eksisterende hulrom i å bli større ved å balansere enzymene som finnes i hulromsområdet. Ved å redusere skadelige syrer i munnen som kan ødelegge tannemaljen, jobber katekiner også for å beskytte emaljen og holde tennene sunne og sterke.

 vårt utvalg av te

sunne drikker